Kabeljauw-gehakt met groenten in Oosterse saus

Ik maakte een roerbak van onder andere blokjes wortel, courgette, en rode ui en deed er een dressing van vissaus, chilisaus en limoensap door. Hierdoor ging roergebakken, in blokjes gesneden kabeljauw.
Heerlijk met rijstnoodles oftewel mihoen. Omdat ik zoveel groenten gebruik is er niet veel mihoen bij nodig.

nodig voor 4 personen:
500 g kabeljauwfilet in blokjes gesneden (dus je hoeft geen mooie filets te pakken)
olijfolie
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
400 g wortel in kleine blokjes gesneden
400 g courgette in kleine blokjes gesneden
4 el vissaus
6 el Thaise zoete chilisaus
1 el limoensap
verse koriander
4 nestjes mihoen
2 el sesamolie

!! Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: roerbak de groentenblokjes met ui, en knoflook op hoog vuur gedurende vijf minuten. Roer er dan de vissaus en chilisaus bij en laat op hoog vuur nog een paar minuten bakken intussen roerbak je in een andere koekenpan de blokjes kabeljauw in twee minuten gaar. Roer de kabeljauw nu door het groentenmengsel en warm nog even door voor het serveren.
Kook water voor de mihoen en wel deze in kokend water, volgens gebruiksaanwijzing. Meestal is dat twee minuten, haal met twee vorken goed uit elkaar tijdens welproces. Spoel af met koud water en schud goed het water eraf. Stort terug in de pan en doe er twee el sesamolie en een snuf zout door.
Serveren: verdeel de mihoen als een spiegel over de borden, verdeel er het roerbak-mengsel over en serveer met de koriander en nog wat van de Thaise chilisaus.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.