Italiaanse pasta met gegrilde ricotta en tomaatjes met verse kruiden en knoflook

Een heerlijk gerecht, en gezond voor je lijf en lief voor de lijn:
Voor 4 personen;
300 gram pasta
4 el goede kwaliteit olijfolie
250 gram ricotta
1 kilo zoete trostomaatjes
2 tenen geperste knoflook
handvol verse salie en rozemarijn gehakt.
versgemalen zout en peper
1 bos gesneden verse basilicum
geraspte papano/ parmazaanse kaas.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaatjes in kwarten en hussel samen met de kruiden (behalve de basilicum) knoflook, olijfolie, zout en peper door elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de ricotta er in het midden bij. Bak 45 minuten in de oven op 200 graden.
Kook de spaghetti gaar en giet af, en doe terug in de pan.
Haal de tomaatjes met de ricotta uit de oven. Roer de tomaatjes en ricotta in een pan nog even door met nog wat olijfolie en gemalen zout en peper. Roer er de pasta door en garneer met parmazaanse kaas en blaadjes basilicum.
Lekker met een salade met pijnboompitjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.