Heerlik taartje op basis van polenta, crème fraiche, banaan en amandelen

Hij is luchtig en erg lekker, dit taartje op basis van polenta, speltmeel, banaan, crème fraiche, dadels en amandelen. Het is wat mij betreft de lekkerste cake tot nu toe. De structuur van de cake wordt door de polenta lekker stevig en toch luchtig.

Voor een springvorm van 22 cm heb je nodig:
2 eieren
15 dadels
2 rijpe bananen
125 ml crème fraiche
125 gram polenta
75 gram speltmeel
1/2 el bakpoeder
100 gram amandelen grofgehakt
25 gram kokos voor garnering
1 vel bakpapier
kwastje om vorm in te vetten
boter

Bereiding: pureer de eieren samen met de dadels, bananen en de crème fraiche met een staafmixer tot een homogene massa. Schep er de polenta door, het speltmeel, bakpoeder en de helft van de amandelen. Klem het vel bakpapier tussen de bodem en de rand van de springvorm. Vet de bodem met bakpapier en de binnenkant van de rand in met boter. Stort het beslag in de vorm en strooi de andere 50 gram grof gehakte amandelen over het beslag. Laat het taartje afkoelen, en strooi er de kokos over ter garnering.
Bak het taartje in de oven op 175 graden in 40 minuten gaar.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*