Heb je ook een kookboek uitgegeven ?

Vandaag kreeg ik een groot compliment, of ik al een kookboek heb uitgegeven, omdat een enthousiaste lezer vindt dat ik zulke leuke recepten schrijf.
Ik heb nog geen kookboek uitgebracht, en vrees dat deze er ook nooit zal komen. Om een kookboek uit te geven moet je je kunnen onderscheiden. Wat ik doe, doen er velen met mij, waarvan enkelen zeer succesvol. Ook omdat deze kookboek-auteurs al veel bekendheid genieten als columnist(e) in de landelijke dagbladen, én een journalistieke opleiding hebben gevolgd (veelal culinair journalisten)
Dit komt hun schrijfstijl ten goede en volgens mij is dat een pré voor uitgeverijen om een samenwerking aan te durven gaan, in deze tijd van een overkill aan kookboeken (met groenten in de hoofdrol).
Neemt niet weg dat ik het leuk zou vinden ooit door een blad of uitgeverij benaderd te worden.
Ik leef de hele dag met eten, ben iedere seconde van de dag bezig met inspiratie voor nieuwe recepten. Met de recepten op mijn site en Vegatopia (die wel een kookboek hebben uitgebracht, helaas kwam ik daarvoor te laat in beeld) als resultaat. Helaas is het voor mij (nog steeds) een pro-deo-aangelegenheid.
Maar het kunnen aanbieden van lekkere, veelal vleesloze recepten, waardoor mensen vaker voor vegetarisch zullen kiezen, en gezonder en verser gaan koken, is voor mij al een beloning op zich. Hiermee lever ik op mijn manier een bijdrage aan mens, dier en milieu.
Helaas zie ik mijn recepten weleens terug zonder bronvermelding op sites die er wél geld mee verdienen, niet erg netjes en niet leuk voor mij.
Maar dagelijks met grote passie met gezond en lekker koken bezig mogen zijn is heerlijk !!

2 Comments

  1. Gerda Scholtes

    Lekker en gezond koken is voor mij belangrijk. Jouw recepten zijn een voorbeeld voor mij. Dankjewel.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.