Hartig taartje met krokante bodem van tuc-koekjes met rode pesto

Een leuk voorafje voor etentjes met vrienden of met de feestdagen, dit kleine taartje van roomkaas en geitenkaas op een bodem van tuc-koekjes en rode pesto, met verse tomaatjes on top met basilicum.

voor 4 personen:
voor de bodem:
12 Tuc-koekjes
1/2 el rode pesto
1/2 tl gedroogde oregano
1 vel bakpapier
4 bakringen à 9 cm doorsnee
stampertje

voor de toplaag:
4 el verse roomkaas
150 g zachte geitenkaas
1/2 el verse tijmblaadjes
peper

4 x 3 Tomaatjes aan de tros
basilicum

voor de crème de balsamico:
1/2 dl goede balsamico-azijn

(voor)bereiding tuckoekjes-bodem, kan al in de ochtend gemaakt worden: maal de koekjes fijn in een hakmolen samen met de pesto en oregano. Leg een vel bakpapier op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet er de vier bakringen op en verdeel er de vulling over. Druk de vulling stevig aan door middel van het stampertje. Bak de vulling inclusief bakringen 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (leg er de tomaatjes aan de tak ook bij). Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen, bv buiten op de tuintafel, of in de schuur of garage.
Ga intussen verder met de topping.

(voor)bereiding tomaatjes: leg de takjes tomaatjes bij de bakringen in de oven en laat tien minuten mee bakken (zie boven) bewaar de tomaatjes afgedekt op kamertemperatuur

(voor)bereiding topping: prak de roomkaas met de geitenkaas, de tijmblaadjes en peper tot een homogene massa ontstaat. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik

(voor)bereiding crème de balsamico: laat de balsamico iets inkoken op laag vuur in steelpan, dit duurt een minuut. Doe over in een klein kommetje. En zet op kamertemperatuur afgedekt weg tot gebruik.

serveren: zet de bakringen met bodem op vier mooie bordjes en verdeel er de kaasvulling over. Maak de stamper wat vochtig en druk de vulling goed op de krokante bodem. Haal voorzichtig de ringen er omweg, dot gaat het beste met wat druk van de stamper. Verdeel er de tomaatjes aan een tal over, en garneer met de crème de balsamico en verse basilicum

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.