Hartig taartje met een bodem van zoete aardappel, kidneybonen, mango en cottagecheese

Fantastisch taartje met een bodem van zoete aardappel, bij elkaar gehouden door ei en geraspte kaas.
Het idee is ontstaan door overgebleven kidneybonen en blokjes mango.
De vulling is van kidneybonen met mango, cottagecheese en paranokaas en ei.
Hij is ontzettend lekker, een halve was voor ons voldoende voor de lunch, zeker in combinatie met avocado/ mango-salade.
Deze taartjes kun je ook maken met vergeten groenten, pastinaak, aardpeer, en pompoen ook lekker in combinatie met rode bieten (ongekookte), die je eerst 40 minuten in stukjes roostert in een oven van 200 graden. Doe dan in plaats van cottage cheese eens crème fraiche met zachte geitenkaas.

Je hebt nodig voor 2 eenpersoons-ovenschoteltjes:
1 zoete aardappel van 350 gram
2 eieren
75 gram belegen 30+ kaas
1/2 blik kidneybonen à 400 gram, afgespoeld
1/4 mango in blokjes
4 el cottage cheese
srirachasaus (AH)
1 goede scherpe kaasschaaf

Bereiding:
Schil de zoete aardappel en schaaf met een goede kaasschaaf mooie schuine plakjes af. Kwast 2 eenpersoons-ovenschaaltjes in met boter, en beleg eerst de rand en daarna de bodem met de aardappelschijfjes (zie foto). Kwast de zoete aardappelbodem goed in met ei.
Strooi 3/4 van de 30+ kaas over de bodem en langs de zijkanten. Dan blijft de bodem mooi aan elkaar plakken straks. Hussel de kidneybonen en de mangoblokjes door elkaar en vul er de taartbodems mee. Klop het overgebleven ei met de cottage cheese door elkaar met een vork. Breng op smaak met peper en zout, en verdeel dit mengsel over de taartjes. Strooi er de rest van de 30+ kaas overheen en plaats 25 minuten in een oven van 200 graden. bedruppel met de srirachasaus.
Lekker met mango/ avocado-salsa

voor de salsa:
1 mango in blokjes
1 avocado in blokjes
1 klein rood uitje gesnipperd
sap van 1/2 limoentje
1 tl sriacha hot chilisaus
1/2 bosje gehakte koriander

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*