Groenten-lasagne met ricotta

We hadden nog een pakje ricotta over, wat al een dag over de datum was.
Ik besloot een groentelasagne te maken met ricotta en rozemarijn, geraspte paranokaas en citroen, lekker fris. Het bleek een sublieme combinatie, al denk ik dat het met roquefortsaus ook erg lekker was geworden. Ik plaats het recept van beiden.

Nodig voor 4 personen:

Voor de groentelasagne:
olijfolie
2 grote zoete aardappels à 400 gram in dunne lange plakken.
2 aubergine in dunne lange plakken.
2 courgettes in lange dunne plakken.
Extra: grillpan

voor het ricotta mengsel
1 pak ricotta à 250 gram
3 takjes rozemarijn, geritst en gehakt
Rasp van 1 biologische citroen
1 el citroensap
100 gram geraspte paranokaas
vers gemalen peper en zout
+ 50 gram extra paranokaas om tussen de groentelagen te raspen.

voor de roquefortsaus:
40 gram grasroomboter
40 gram bloem
500 ml halfvolle melk
250 gram roquefort
vers gemalen peper en zout
1 klein bosje gehakte peterselie

Bereiding: kwast de grillpan in met olijfolie en gril de groenten om en om tot deze gaar zijn en er grill-strepen op staan.
Wikkel de groente per soort in aluminium folie.

Klop de ingrediënten voor de ricotta-crème door elkaar.  Breng op smaak met peper en zout.

Bereiding:
leg de groenten laag om laag met daartussen de kaassaus en laat in een oven van 175 graden in 35 minuten gaar worden.
garneer met rozemarijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*