Goede voornemens, volgens deskundigen is 2 januari daarvoor een slecht gekozen dag. Maar ik heb toch maar mooi een Fitbit

Goede voornemens voor het nieuwe jaar heeft maar weinig kans tot slagen volgens deskundigen die het kunnen weten. De tijd van het jaar is er gewoon niet naar, het is donker, koud en somber buiten, onze geestelijke flexibiliteit is nu gewoon niet op zijn best.
Juist nu vallen we het liefst terug in onze oude gewoonten, ook al zijn deze ongezond.
Van manlief heb ik een Fitbit cadeau gekregen om mijn dagelijkse beweging te volgen, met drie kwartier stevig doorstappen in de buitenlucht barst er confetti los ?, heb ik mijn dagelijkse stappen gehaald.
Een goede stok achter de deur, wat me tot nu toe heel goed afgaat, al wandelde ik vorig jaar ook al een half uur per dag.
Ook registreert de Fitbit mijn slaapritme, ik sliep erg slecht de laatste tijd, dat was eigenlijk de hoofdreden dat manlief een Fitbit voor mij heeft gekocht. Want volgens hem slaap ik beter dan ik zelf denk, dus vind ik zo’n controle erg fijn.
Nú wel in ieder geval, in het begin werd ik er hypernerveus van, zo’n controle-check om mijn pols. Ik was bang om inderdaad veel te weinig te slapen. Ik leef graag gezond, en weet dat een belabberde slaap op den lange duur ten koste gaat van je weerstand en gezondheid.
Doordat ik me beter heb leren ontspannen gaat dat slapen al veel beter.
Persoonlijk vind ik 2 januari altijd een mooi startpunt voor een nieuw en fris begin van het nieuwe jaar. Al leven ik en manlief al vrij gezond, het kan natuurlijk altijd beter. We houden namelijk wel van een wijntje, en in de afgelopen decembermaand zijn er wel heel veel gelegenheden geweest om een of meer wijntjes te drinken.
Manlief had vrij tussen kerst en oud & nieuw, dus dronken we dagelijks een paar glaasjes, zo lekker bij het eten, en zo gezellig s’avonds.
We hebben besloten een challenge te houden deze maand, de hele maand geen alcohol voor ons. We nemen nu een gezellig glaasje bubbels mineraalwater bij het eten in het weekend.
De groenteconsumptie schroeven we nog wat verder op, proberen 3 stuks fruit per dag te halen en eten verder zoals we al deden, behoorlijk gezond met wel voldoende goede koolhydraten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.