Gevulde rode paprika’s met groenten, gehakt en tomatensaus

Onderstaand gerecht is heerlijk én goedkoop en prachtig om te presenteren.
Gevulde rode paprika’s boordevol groenten en gehakt met maar weinig rijst, met een tomatensaus die bol staat van de verse tomaten, gegrild met verse kruiden uit de tuin en verwerkt in een verrukkelijke tomatensaus. Vegetarisch? kies dan voor vegetarisch gehakt
Hier komt het recept;

Nodig voor 4 personen;
Voor de verse tomatensaus;
11/2 kilo verse mooie zoete trostomaatjes (Lidl)
Flinke hand rozemarijnnaaldjes
Verse tijm
3 tenen knoflook
Gemalen zeezout en peper
Goede olijfolie
1 bos verse basilicum
eventueel, geblancheerde oranje paprikablokjes voor de decoratie.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de tomaatjes op, bestrooi met de verse rozemarijn en tijm en zeezout en peper.
Besprenkel met de olijfolie en rooster de tomaatjes in de oven op 200 graden.
Stort het tomatenmengsel in een braadpan en doe er eventueel nog een blik tomatenblokjes bij wanneer je het te weinig vindt, in dat geval het geheel nog een 20 minuten laten stoven. Pureer de tomatensaus met de staafmixer tot een homogene saus. Hak de basilicum fijn en doe door de saus.

Voor de gevulde paprika’s;
De oven voorverwarmen op 225 graden.
4 mooie grote rode paprika’s ( let erop dat ze een beetje kunnen blijven staan, anders een klein stukje afsnijden)
Olijfolie
300 gram biologisch rundergehakt (***sterren)
2 courgettes in blokjes
1 aubergine in blokjes
1 bos bosuitjes in ringetjes
1 blikje tomatenpuree
sambal
verse basilicum, blaadjes oprollen en dan fijnsnijden
1 dikke teen knoflook geperst
150 gram gekookte rijst
peper en zout

(voor)bereiding; bak het gehakt rul in de olijfolie en voeg de bosui, sambal en de knoflook toe, bak even door en voeg nu ook de overige groenten toe en bak op hoog vuur verder. Voeg nu de tomatenpuree en een glas rode wijn toe en laat een 20 minuten zachtjes pruttelen. (Saus kun je een dag van tevoren maken evenals de vulling voor de paprika’s, hoef je s’ochtends alleen nog maar de paprika’s te vullen en weg te zetten, handig voor als je gasten krijgt)
Maak ondertussen de paprika’s vulklaar. Snijd hiervoor de kapjes voorzichtig van de paprika’s door middel van een scherp mes. Hol de paprika’s netjes uit, dit gaat het handigst met een meloen/ balletjeslepel (zie foto)
Kijk of ze goed rechtop kunnen staan, anders even een klein stukje van de onderkant afsnijden (niet te veel, we willen natuurlijk niet dat de vulling erdoor heen valt) vul de paprika’s tot een stukje erboven met de vulling en druk goed aan. Plaats de deksels er weer terug op, let erop dat passende kapjes weer op de paprika’s worden gezet, daarom stuk voor stuk vullen.
Dit kun je allemaal ruim van tevoren doen, wikkel in een stuk alufolie en zet ze koel weg.

bereiding; verwarm de oven voor op 225 graden, leg 3 lange stroken alu-folie in stervorm over een rooster, zet er de uit de folie gehaalde gevulde paprika’s er in het midden op en vouw de folie er als een opstaande rand omheen. Dit om wat stevigheid aan de paprika’s te geven zodat ze niet makkelijk omvallen.
Bak de gevulde paprika’s 45 minuten in de oven. Verwarm de tomatensaus en zet mooie diepe borden klaar. Giet er door middel van een schenkkan de tomatensaus in (dit voorkomt lelijke druppels aan de randen van de borden) en zet de gevulde paprika’s mooi in het midden van de saus. Garneer eventueel met mooie geblancheerde blokjes oranje paprika, en balsilicumreepjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.