Gevulde Portobello met paddestoelen, walnoten, wilde spinazie en parmezaan in eetbaar bakje

Oh hellup, is het al zo laat? Manlief moest naar een voetbalwedstrijd en we zouden al om 17.00 moeten eten. Ik zou pastei maken voor twee, met onder andere kastanjes. Het werd, omdat het al 16.25 was een razendsnel alternatief van Portobello hoog opgevuld met: kastanje-champignons, wilde spinazie, walnoten, ei en parmezaan. Binnen een half uur klaar en het ziet er nog appetijtelijk uit ook nog ;-))
Het lukte me ook nog om er binnen de tijd een salade bij te maken. Om 17.05 precies konden we aan tafel

nodig voor twee personen:
2 plakjes roomboter-bladerdeeg
olijfolie
2 portobello’s
2 bakje champignons gesneden
2 teen knoflook geperst
1 uitje gesnipperd
2 ons wilde spinazie gesneden
60 g walnoten gehakt
50 g parmezaanse kaas geraspt
1 ei
2 kleine springvormpjes of andere platte een-persoonsoven-schaaltjes

bereiding: laat het bladerdeeg ruim van tevoren in plakjes ontdooien. Verwarm de oven op 200 graden. Haal de steeltjes uit de portobello’s en bestrijk met olijfolie en zet ze tien minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Intussen ga je door met de vulling.

voor de vulling: bak de ui, knoflook, champignons, gehakte walnoten en spinazie tegelijk in een anti-aanbaklaag op hoog vuur. Breng op smaak met peper en iets zout. Wanneer de spinazie en champignons geslonken zijn, doe dan het vuur uit en voeg er de geraspte parmezaanse kaas aan toe.
Roer er het ei door. Vet twee quiche-vormpjes in met olijfolie en leg er per persoon, met de bloemkant naar beneden de bladerdeeg-vellen in.
Zet er de portobello’s met het hoedje naar beneden in en vul hoog op met de vulling. Bak in twintig minuten gaar in een oven van 200 graden.
Lekker met een salade

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.