Gazpacho

Heerlijk  koel en fris, vooral met warm weer; Gazpacho???
Ik heb het gemaakt toen een vriendin vorige week bij mij kwam lunchen, met daarbij Bruschetta.
De gazpacho heb ik naar eigen inzicht gemaakt en het is heerlijk geworden, de hoeveelheden kunnen naar eigen smaak aangepast worden.

Voor de gazpacho heb je nodig voor 4 pers:
500 gram zoete roma tomaatjes
1 rode ui
1 komkommer
1 rode puntpaprika
1 Spaanse peper ontdaan van zaadjes
2 grote tenen knoflook
1 Handje verse basilicumblaadjes
4 dl gezeefde tomaten
1 dl rode wijnazijn
2 dl water
Versgemalen peper en zout

Voor de topping;
1/2 komkommer
1 rode ui
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika

Snijd en ontdoe de 1/2 komkommer, de twee paprikahelften van hun zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd ook de ui in kleine blokjes. Verdeel alle groenten apart in bakjes voor bij de gazpacho.

Bereiding;
Snijd de rode ui in stukken en doe in een grote kom. Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en snijd in stukken en voeg bij de ui. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd ook deze in stukken. Hak de peper en knoflook in stukken en voeg samen met de paprika bij de rest in de kom. Snijd de roma tomaatjes klein en doe deze samen met het handje basilicumblaadjes,de gezeefde tomaten, rode wijnazijn bij de rest van de ingrediënten en pureer met de staafmixer tot dikke soep. Voeg er zoveel water bij tot het nog vrij dik is en breng op smaak met versgemalen zout en peper.

bruschetta;
1 spelt stokbrood (in kleine sneetjes laten snijden)
1/2 doorgesneden knoflookteentje
Kommetje extra vergine olijfolie om stokbroodsneetjes mee te bestrijken
400 gram kleine roma tomaatjes
4 el extra vergine olijfolie
bosje verse basilicum
versgemalen peper en zout

Bereiding;
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en doe in een kommetje. Doe er de olijfolie bij en maal er peper en zout over. Hak de basilicum fijn en roer erdoor.

Bestrijk de stokbrood sneetjes met de extra vergine olijfolie en gril ze onder de gril (pas op dat het niet te hard gaat) laat de sneetjes afkoelen en wrijf ze in met het halve knoflookteentje.
Beleg met het tomatenmengsel.
Ook lekker als borrelhapje.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*