Gamba’s met mixed pickles op een bedje van prei en gefrituurde basilicum

Dit heerlijke voorgerecht komt van de mannenkookclub van manlief, en is zo lekker dat ik het met jullie wil delen.

voor 4 personen:
8 reuzegamba’s of 12 kleinere
1/2 blik mixed pickles (toko)
250 gram prei
1 teen knoflook
1 cm verse gember
1 el oestersaus
11/2 dl droge witte wijn (sauvignon)
8 grote bladen grote basilicum (in pakje uit de koeling toko of Sligro ) anders 20 gewone basilicumblaadjes doen

Bereiding:
Prei julienne snijden en goed wassen. Wok op het vuur zetten met olie. Ondertussen de gamba’s schoonmaken, darmkanaal eruit halen en staart laten zitten. Prei 2 minuten blancheren totdat het wat begint te slinken.

Verhit de olie in de wok en bak de gamba’s 2 minuten.

Knoflook en gember in een vijzel fijnstampen tot een papje. Voeg er de oestersaus aan toe. In de pan doen met de witte wijn en laten inkoken. Doe er wat vocht van de mixed pickles bij. De mixed pickles fijnhakken.

Basilicum frituren: beetje olijfolie in pan, olie flink heet laten worden dan de blaadjes voorzichtig toevoegen en 10 seconden frituren, pas op voor spatten !!
Serveren:
Op een bord een bedje van prei, 2 gamba’s erop. Saus erover sprenkelen en garneren met de gehakte mixed pickles en de gefrituurde basilicum.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*