Flaugnarde met abrikozensaus

Dit dessert aten we na een heerlijk geslaagd etentje bij mijn manlief, het was zo lekker dat ik dit graag met jullie wil delen.
Dessert voor 4 personen
Herfst Flaugnarde met abrikozensaus:

Ingrediënten abrikozensaus
gedroogde abrikozen
200 ml vers geperst sinaasappelsap
4 kardemompeulen
50 ml sinaasappellikeur

Beslag Flaugnarde
125 ml slagroom
75 ml volle melk
2 kleine eieren
25 g bloem
50 g suiker
1 mespuntje zout
citroen
olijfolie om in te vetten

Vulling
60 g gedroogde cranberries
10 halfgedroogde pruimen
8 bitterkoekjes
2 handperen
1 banaan

Extra nodig
staafmixer met cilinder
diepe ovenbestendige borden of bakjes
’s Middags voorbereiden

Abrikozensaus
Wel de abrikozen minstens 2 uur in ruim lauw water.
Giet de abrikozen op een zeef. Breng de abrikozen met het sinaasappelsap en kardemompeulen aan de kook. Voeg de likeur toe. Pureer alles met behulp van de staafmixer. De saus kan zowel koud als warm worden geserveerd bij de flaugnarde.

Beslag flaugnarde
Roer de slagroom met de melk en de eieren goed los. Voeg rasp van een halve citroenrasp toe. Meng de bloem met de suiker en het zout. Schenk er het room-eimengsel bij en roer tot een glad beslag. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vulling
Wel de cranberries circa 5 minuten in lauw water en giet ze daarna op een zeef.
Snijd de pruimen in smalle reepjes.
Snijd de bitterkoekjes in zessen.

’s Avonds afmaken

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vulling
Schil en snijd de peren in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in stukjes.
Pel en snijd de banaan in schuine plakken van een halve centimeter dik.
Flaugnarde
Bestrijk de diepe borden of eenpersoonsschaaltjes licht met olijfolie. Schep er een lepel beslag in. Verdeel er banaan en peer over en schep er weer beslag op. Verdeel er pruimen, cranberries en bitterkoekjes over en schep er weer een lepel beslag op. Verdeel er nog een beetje banaan en peer over en schep er een beetje beslag op. Zet de borden 18-20 minuten in de oven tot de flaugnarde gaar maar nog zacht in het midden is.

Bestuif de flaugnarde licht met poedersuiker. Schep een lepel abrikozensaus op ieder schaaltje.

Bron 24-Kitchen

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.