Een gelukkiger mens worden

Voor mezelf ben ik er wel achter dat ik er gelukkiger van word nu ik dingen beter kan loslaten. Accepteren dat er mensen langzaam uit je leven verdwijnen waarmee je ooit gemeenschappelijke interesses deelde, die er nu niet meer zijn. Tegelijkertijd komen er weer nieuwe mensen in je leven waarmee je je op dezelfde golflengte voelt. Wanneer er een deur sluit, opent zich weer een andere deur is een waar cliché. Wanneer je er over nadenkt heeft dat natuurlijk alles te maken met persoonlijke ontwikkeling en -verandering. Je bent niet meer wie je een aantal jaren geleden was, en misschien stem je nu op een andere politieke partij omdat je anders tegen de dingen aan bent gaan kijken.
Vroeger vond ik het doodeng om dingen of mensen los te laten, was bang voor het idee dat loslaten gelijk stond  aan eenzaam worden.
Mensen die je kennen van vroeger zouden je er minder aardig om kunnen vinden, arrogant geworden, zo anders dan vroeger, omdat ze in jou niet meer vinden wat er vroeger was, en nu niet meer bij je hoort. Nu weet ik inmiddels dat loslaten niet betekent dat je eenzaam wordt, integendeel, je kunt blijer zijn met wie je bent, en met het leven van alledag.
De dingen en mensen die bij jou horen trek je dan als vanzelf naar je toe, of niet, en dat is ook goed. Wanneer het je lukt meer bij jezelf te blijven in alles wat je doet word je beslist een gelukkiger persoon, en heb je geen applaus meer nodig.
Voor mij betekent gelukkig zijn ook gezond eten en goed voor mezelf zorgen, en lekker veel in beweging zijn, kortom, een gezond lijf hebben. Voor iedereen is er een gezonder en gelukkiger leven mogelijk, probeer het vanaf dit moment, deze seconde, door bijvoorbeeld gezonder te gaan eten.
Zorg goed voor jezelf door regelmatig te gaan bewegen, een half uurtje fietsen of wandelen is al top. Stel jezelf eens voor hoe je leven eruit zal zien na een maand gezonder leven en denken. Je zult je energieker voelen en minder last hebben van stress. Gun jezelf de discipline om het vol te houden. Als je nú besluit het allemaal anders te gaan doen, je mindset te resetten, meer bij jezelf te blijven in alles wat je doet, en je niet meer automatisch aan anderen aan te passen, krijg je ook steeds minder last van emotie-eten en -drinken. Het zal je lichaam en geest steeds beter in balans brengen.
Word een gelukkiger mens !!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.