De heerlijke Paastafel

Velen associëren Pasen vooral met paaseieren, de paashaas, en paasfestijnen die her en der worden georganiseerd om ons bezig te houden op paasmaandag. Pasen heeft zich duidelijk in de loop der tijd vermengd met een aantal heidense lentefeesten. De traditie van het paasei is waarschijnlijk afkomstig van de heidense overtuiging dat eieren symbool zouden staan voor vruchtbaarheid en de geboorte van de lente. In de Germaanse tijd vierde men de lente door eieren in bomen te hangen. Een meer praktische verklaring voor al die eieren is dat het christenen verboden was om tijdens de vastentijd vlees en zuivel te eten, en eieren ook als zuivelproduct werden beschouwd. Met Pasen had men vaak zo’n overschot aan eieren dat het een traditie werd om net dan hardgekookte eieren te eten.

Voor Vegatopia heb ik me op het paasontbijt gestort, waarin ik traditiegetrouw ook de nodige eieren heb verwerkt. Het ontbijt heb ik zelf gemaakt voor 3 personen. Maar met een extra tijgerbroodje en een extra smoothie kan het ook gerust voor 4 personen dienen.

Ik verwijs jullie graag naar alle lekkere recepten van de Paastafel  

Wil je de Paastafel graag uitbreiden voor een brunch? dan is deze heerlijke pompoensoep met mangochutney een goed plan.

 

 

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.