Dagmenu 46

Gisteren heb ik rode poontjes gehaald bij de visboer, na veel geploeter bleef er na het ontgraten zowaar nog wat vis over om op te eten, dat werd dus oppassen geblazen bij het eten.
De volgende keer haal ik compleet gefileerde exemplaren, wat een drama.
Afijn, de opperdoezer-aardappeltjes, heerlijk zoete wortelen, en heerlijke botersaus maakten veel goed.
Vandaag gaan we uit eten, dus rustig aan met de calorieën, ik heb vanmorgen wel gewoon een havermout-pannenkoek met kersen gegeten, maar als lunch maak ik een Griekse salade met weinig feta, alvast ter compensatie.

Gisteren was mijn ontbijt: overnight-oats (van 50 gram havermout, 35 gram cashewnoten geweekt in water in koelkast samen met twee dadels, gepureerd met de staafmixer) met blauwe bessen en wat goijbesjes die ik nog tegenkwam in hoekje van de keukenlade.

Lunch: broodje met makreelsalade voor 2 personen: 1 schoongemaakte en ontdaan van graten makreel, 1/2 appeltje, 2 bosuitjes en 2 tl mayonaise erdoor doen en dit over 2 broodjes verdelen. Met verse jus’dorange

Tussendoor: we zijn wezen fietsen en op terras een muntthee gedronken met een noga-reepje

Tussendoor: bakje aardbeien

Avondeten: Voor 3 personen 750 gram opperdoezers schrobben en iets schrappen, deze 10 minuten voorkoken. Dan 40 minuten in oven van 225 graden met olijfolie en zeezout op met bakpapier beklede bakplaat laten roosteren.
750 gram wortelen schillen en doorsnijden en de laatste 20 minuten van baktijd aardappels koken, afgieten en bestrooien met gehakte peterselie.
Het botersausje: smelt 25 gram roomboter, voeg er 25 gram tarwebloem bij en gaar deze roux op zacht vuur twee minuten, doe er in een keer 4 dl koud water bij met 1/2 kippenbouillontablet en laat op matig hoog vuur langzaam aan de kook komen al kloppend met kleine  garde, tot een licht gebonden saus. Voeg er gehakte peterselie aan toe, en knijp er wat limoensap bovenuit.
Klop 50 gram roomboter in stukjes door de saus met pan van het vuur af, zet de saus nu niet meer op het vuur.
Bak de poontjes of andere witvis in 6 à 8 minuten gaar.
Serveer met de opperdoezertjes, wortelen en botersaus.

Tussendoor: 1 glaasje sauvignon en voor de rest mineraalwater met twee droge volkorentoastjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.