Dagmenu 107 

Gisteren was het boodschappendag, as maandag ga ik weer mee met manlief naar Friesland. Dinsdag gaan we lekker uit eten, dus hoef ik alleen maar voor maandag mee te nemen. Het worden mooie dagen, ik tref een oude vriendin die ik in 25 jaar niet meer gezien heb, mijn andere vriendin wordt 50, en misschien is er nog tijd om ook nog naar mijn andere vriendin in dezelfde plaats te gaan. Een waardevolle week wordt het dus volgende week. Ook heerlijk natuurlijk om mijn moeder weer te zien, die zie ik veel te weinig. Maar goed we hebben ook twee poezen die niet te vaak alleen kunnen zijn, ook al zijn mijn zoons altijd wel bereid om s’avonds een uurtje bij ze te zijn.

Mijn ontbijt was weer mijn favoriet, overnightoats van: 4 el havermout, wat sojamelk, halve el cacao en 35 g amandelen. s’ochtens een halve geprakte banaan erdoor, en erop blauwe bessen en deze keer een klein beetje honing. Erbij zwarte koffie. Morgen maar weer eens iets anders ontbijten.

Tussendoor: water

Lunch: de tomatenrijst zal jullie de oren wel uitkomen onderhand, nu is t dan echt op, erbij een tortilla-tosti, manlief was thuis. Twee maistortilla’s op elkaar besmeerd met wat roomkaas, er jalopeno’s uit pot op, wat geraspte 30 +kaas en dan om en om bakken in koekenpan tot kaas gesmolten is en de tortilla knapperig. Intussen tomatenrijst met kidneybonen (zie dagmenu 106) in magnetron, erbij rest komkommersalade, en de tortilla-tosti

Tussendoor: watermeloen in partjes met water en zwarte koffie

Tussendoor: twee toastjes met volvette roomkaas, sambal en basilicum

Avondeten: pizza met bodem van broccoli en bloemkool, rijk belegd met tomatensaus, rode paprika, Turkse pepers, trostomaten in plakjes, rode ui, olijven, mozzarella, en geraspte 30+ kaas (zie recept)

Dessert was een verse perzik bij de koffie zwart

Tussendoor: 2 witte droge wijntjes met drie droge volkoren toastjes

One Comment

  1. Halve banaan door je ontbijt.
    Dat lees ik bij anderen soms ook.

    Maar wat doe je dan met de andere helft vraag ik me af.
    Ben in m’n uppie en de andere helft bewaren is niet echt een optie. Of invriezen dan en later gebruiken voor iets anders. Maar ja, dat wordt dan al snel ijs want verder kun je niet echt iets met bevroren banaan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.