Courgettesoep met mosterd en kerrie, met huzarensalade

Van overgebleven courgette met kerrie en mosterd een soep gemaakt. En van overgebleven aardappels, en zwarte bonen een huzarensalade, een erg lekkere lunch of kleine maaltijd.

Je hebt nodig voor de soep voor twee personen
1 grote courgette in stukken
1 teentje knoflook geperst
1 ui gesnipperd
1 eetlepel grove mosterd met pitjes
1 koffielepel kerriepoeder
0,75  l kippebouillon
1 eetlepel olie

bereiding: fruit de courgette samen met de ui en knoflook aan in olie.
Voeg mosterd, kerrie en paprikapoeder toe en laat eventjes bakken.
Doe er de kippebouillon erbij, en laat de soep toen minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met in staafmixer.

huzarensalade voor twee personen:
4 aardappels van 50 gram
5 augurken in blokjes
1 klein uitje gesnipperd
1/2 kanzi appel met schil in blokjes
150 gram zwarte bonen uit blik, afgespoeld
2 el mayonaise (DL) AH
2 el gehakte bieslook
peper en zout

bereiding: meng alles door elkaar en garneer met wat takjes bieslook

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.