Coquilles op een bedje van knolselderijpuree met brunch van

Dit is toch wel zo’n heerlijk voorgerechtje, en de crunch kun je ook gebruiken als topping op een ovenschotel met aardappelpuree óf over spaghetti carbonara, of andere gerechten die iets hartigs nodig hebben. Het is gewoon een smaakmaker tot en met, leuk om te hebben ontdekt. Ik heb overigens gewoon (iets dikker gesneden) Italiaanse prosciuttoham gebruikt.
Dit recept kwam ik tegen op Pinterest bij mijn zoektocht naar een lekker menuutje met manlief.

12 sint-jakobsvruchten
½ knolselder
50 g spinazie, jonge
10 blaadjes Shiso of cress
50 g parmaham
1 sneetje volkoren brood
500 ml kippenbouillon
2 takjes krulpeterselie
1 klontje roomboter
peper en zout

BEREIDING
Schil en snij de knolselder in kleine, gelijke blokjes. Breng de kippenbouillon aan de kook en kook de blokjes knolselder hierin gaar in 20 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Snij het volkorenbrood in kleine blokjes en leg mee op de bakplaat.
Zet 10 minuten in de oven. Hak de peterselie heel fijn.Hak de gebakken parmaham en broodblokjes fijn in een keukenrobot en meng er dan de fijngehakte peterselie door.
Kruid de gekookte knolselder met peper en zout.
Mix tot een gladde puree.
Laat de boter smelten in een pan en bak de sint-jakobsvruchten mooi goudgeel in 2-3 minuten aan elke kant, kruid met peper en zout.Trek een mooie streep op de borden met de knolselderpuee. Schik hierop de sint-jakobsvruchten en werk af met de crunch van prosciutto, de jonge blaadjes spinazie en shiso.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.