Casserole van witte bonen in kruidige verse tomatensaus met zoete aardappelpuree

Deze Casserole met zoete aardappelpuree is wat groot uitgevallen. De helft van de zoete aardappelpuree is weer teruggegaan in de pan. Maar de foto is mooi geworden.
Het is een simpel vega gerecht en erg lekker. Je kunt er ook andere bonen bij gebruiken, zoals kidneybonen of zwarte bonen.

nodig voor vier personen:
1 kilo zoete aardappels in kleine stukken
300 g kruimige aardappels in kleine stukken
peper en zout
1 el crème fraiche

voor de bonen in tomatensaus:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 teen geperste knoflook
1 tl oregano
1 tak rozemarijn
1 bakje ‘verspilmenietjes’ lidl of blik tomatenblokjes van Mutti (ah)
1 tl suiker
1 pot witte bonen van 720 g (uitlekgewicht 680 g)

bereiding bonen in tomatensaus: fruit de gesnipperde ui en knoflook tienminuutjes zachtjes in de olijfolie, voeg er daarna de tak rozemarijn aan toe en de oregano en fruit even mee. Doe er de bak of blik tomatenstukjes bij en laat twintig minuten zachtjes stoven. Ga intussen verder met de zoete aardappelpuree.

bereiding zoete aardappelpuree: zet de aardappels op met een bodem water en breng aan de kook. Laat twintig minuten koken en stamp dan fijn met de crème fraiche, peper en zout.

serveren: serveer de casserole met de zoete aardappelpuree.

Erg lekker met komkommersalade van blokjes komkommer met wat azijn, suiker en peper

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.