Bruschetta van geroosterd volkorenbrood en burrata

Vandaag aten we als lunch een bruschetta van zelf gesneden dikke plakken volkoren brood (liefde & passie, AH) met geroosterde groenten op een dikke laag heerlijke burrata.
Wat heeft een mens nog meer nodig om gelukkig te zijn?

Nodig voor 4 stuks (een pp)
4 dikke sneden volkoren brood zelf gesneden
1 teentje knoflook

voor de topping:
2 rode paprika’s in stukken
20 gekleurde snacktomaatjes
1/2 aubergine in stukjes
3 knoflooktenen
zout
4 el olijfolie extra vergine
2 handen vers gehakte basilicum
1 hand verse oregano
1 bel bakpapier
250 g burrata-kaasje (groothandel of goed gesorteerde kaaswinkel)

Bereiding: leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en giet er twee el olijfolie over, en het zout. Schuif de bakplaat 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. Haal eruit en laat wat afkoelen. Schuif over in een stenen kom en knijp de gepofte knoflook erboven uit en doe er de verse kruiden door. Meng er de rest van de olijfolie door en laat afkoelen naar lauw. Rooster de sneden brood in een tosti-ijzer of op de grill. Wrijf de sneden daarna in met een doorgesneden teen knoflook. Beleg dik met de burrata (het mag op) en schep hierop de geroosterde groenten. Garneer met nog wat verse oregano

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.