Bananen-havermout-cake met kokos

Dan is hier de havermoutcake van gisteren, hij is ontstaan door een tros bananen die op de schaal almaar sneuer werden behalve dan voor de fruitvliegjes dan, die er verliefd omheen dansten. Ik wilde in eerste instantie koekjes bakken, maar had geen kokosolie meer en de honing was ook nog op. Dus werden het extra veel bananen voor het zoet, hij werd uiteindelijk hartstikke lekker. Mijn zoon en ik namen hem vanmorgen als ontbijt, met verse zoete aardbeien. Wanneer je hem wat zoeter wilt, druppel er dan gewoon wat honing overheen.

Nodig voor een springvorm van 22 cm:
5 grote bananen
200 gram havermout, kan ook 100 gram havermout, 100 gram amandelmeel
150 gram grof gehakte walnoten
50 gram kokos (1/2 zakje)
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de banaan, en roer er de havermout doorheen, de gehakte walnoten, het ei en de kokos. Vet de springvorm in met boter en schep er het beslag in. Bak de bananencake 35 minuten in een oven van 175 graden.
Eet bij de koffie (neem niet een te groot stuk, het is vrij machtig, voor de foto heb ik een groot stuk genomen, ik eet het namelijk iedere dag bij de koffie), of als ontbijt met Griekse yoghurt met honing en aardbeien.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*