Als ik het leven over kon doen

“Dit boek zou echt iets voor jou zijn”, zei mijn lieve vriendin en noemde dit boek naar aanleiding van ons gesprek. Waarin ik aangaf nu eindelijk gelukkig te kunnen zijn met wie ik nu ben. Onder andere door relaties en vriendschappen los te laten die niet goed voor me zijn/ en niet meer bij me passen, of misschien wel nooit bij me hebben gepast. Door beter naar mijn onderbuikgevoel te luisteren maak ik nu de keuzes die bij me passen en waar ik gelukkig van word. Ik kan hierdoor veel creatiever zijn.
Dit boek laat zien dat veel mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren, het vaak zo graag anders hadden willen doen. Doordat ze teveel hun carrière, en materiële zaken hebben nagestreefd. En te weinig oog hebben gehad voor de dingen in het leven waar het eigenlijk allemaal om draait. Want zeggen we wel vaak genoeg dat we om elkaar geven, en wat we in elkaar waarderen? Natuurlijk moet er brood op de plank, en doe je misschien werk waar je niet gelukkig van wordt. Maar probeer dan mogelijkheden te zoeken waardoor je die dingen/ werk doet die beter aansluiten bij wie je bent.
En natuurlijk heb je makkelijk kletsen, wanneer je in een situatie verkeert waarin je keuzes kúnt maken, je niet in de schuldsanering zit, en je geen grote zorgen hebt omtrent gezondheid en/ of werk/ huisvesting.
Maar toch heb je altijd een keus, in ieder geval kan er in je hoofd altijd een knop om, en kun je de dingen voortaan anders benaderen/ vinden/ denken.
Zijn we niet allemaal veel te bang voor het oordeel van onze omgeving?
Vroeger zou ik na het plaatsen van een stukje als deze het liefst onder het dekbed zijn gekropen, want wat zou men er van vinden? Als blogger zijnde is me dat na het schrijven van mijn veelal persoonlijke blogs vaak overkomen. Vond ik het toch doodeng om mensen een inkijkje te geven in mijn persoonlijke leven.
Oude mensen in de laatste fase van hun leven kijken niet terug op wat ze hebben vergaard aan rijkdom en bezit, die bezitten vaak nog maar heel weinig. Opvallend is, na vele interviews met oude mensen, dat het juist de warme herinneringen zijn waar ze graag op terugkijken, en hun vroegere carrière en rijkdom niet meer telt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.