Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat meestal ook zo: Dieëten

Er kwam een site op mijn tijdlijn voorbij welke suggereerde dat zij je in 8 weken twee maten kunnen laten afvallen. Dan heb je het over bijna twaalf kilo (een maat meer of minder is ongeveer 6 kilo)
Realistischer is het om een pond per week af te willen vallen. Niet alleen vanwege het jojo-effect maar ook omdat je nu eenmaal niet anderhalve kilo per week kúnt afvallen. Misschien de eerste week, maar dan heb je het voornamelijk over vocht.
Er wordt grof geld verdiend met dergelijke onzin-diëten en werken doen ze niet. Wat wel helpt is een gezond eet/ leef-patroon die je een leven lang kunt volhouden.
Wanneer je eenmaal veel te zwaar bent, dan is blijvend vijf kilo minder wegen dan voor je ging lijnen voor velen vaak de realiteit, en hoogst haalbare op de lange termijn. Wat heel positief is voor je gezondheid.
Diëten volgen helpen je alleen maar van de wal in de sloot. Daarna komen er bijna altijd meer kilo’s aan dan wat je in eerste instantie woog.
Je vervalt na je dieet vaak weer in het eetpatroon waar je in eerste instantie te zwaar door werd.
Het klinkt je misschien raar in de oren, maar een zwaarder lichaam heeft meer calorieën nodig om zichzelf op dat gewicht te houden dan wanneer je lichter bent. Dat is ook een grote oorzaak van weer aankomen na een dieet. Je kunt na een dieet niet meer hetzelfde blijven eten als vóór je dieet.
Je zult je hele eet/leef-patroon moeten aanpassen, waar meer bewegen ook bij hoort.
Je doet er verstandig aan om, wanneer je blijvend wilt afvallen de hulp in te schakelen van een voedingsdeskundige, gewichtsconsulente of diëtiste.
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat meestal ook zo.
Vergeet niet dat er tegenwoordig heel veel mensen ten einde raad zijn en uiteindelijk een maagband of gastric-bypass moeten laten ondergaan.
Het enige wat helpt is een ander eet/ leefpatroon, en stel jezelf realistische doelen.
Wil je veel kilo’s kwijt, ga dan niet zelf modderen met shakes en rare diëten. Maar ga naar een gedegen gewichtsconsulente, voedingsdeskundige of diëtist, deze worden veelal vergoed door je zorgverzekeraar, en bespaar jezelf veel frustratie

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.