Couscous met veel groente, harissa en raita

Een heerlijk gerecht van couscous met kikkererwten, veel groente, harissa en raita.

Je hebt nodig voor 2 personen:
200 gram couscous (Turk) 2 minuten in kom kokende kippenbouillon met een vingerdikte er boven afgedekt laten staan afgedekt met aluminiumfolie
2 rode puntpaprika’s in stukken,
1/2 struik bleekselderij in boogjes
1 courgette in halve maantjes
4 bosuitjes in ringen
2 tenen gehakte tenen gehakte knoflook
1 à 2 tl harissa
1 pot uitgelekte kikkererwten
sap van 1/2 limoentje

Bereiding:
Alle bovenstaande ingrediënten behalve de couscous roerbakken in de wok, een ruime theelepel harissa (Tunesische sambal, Turkse winkel) toevoegen en 10 minuten roerbakken. Hier een grote pot kikkererwten uitgelekt en afgespoeld aan toevoegen,
en even mee warmen.
Hier de gewelde couscous aan toevoegen en limoensap naar smaak.

Hierbij serveer je raita:
Nodig voor 4 personen:
1 komkommer
1 limoen (sap)
gemalen zeezout
versgemalen peper
250 ml Griekse yoghurt
1 geperst teentje knoflook

Bereiding:
Hiervoor een komkommer schaven boven kom op fijne rasp, limoensap van 1 limoen aan toevoegen samen met gemalen zeezout en peper.
20 minuten laten staan, daar het vocht heel goed uitknijpen en bij 250 ml Griekse yoghurt voegen.
Knijp hier een teentje knoflook bovenuit.
Zalige combinatie met de couscous.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.