Thaise mihoen met gamba’s

Vandaag Thaise mihoen met gamba’s gemaakt met een lekker sausje. Erbij een salade van ramanas met koolrabi met Spaanse rode peper. .

Voor de ramanas/ koolrabisalade
1 ramanas of rettich
1 Koollrabi
1/2 limoen sap
vissaus (Toko)
palmsuiker
1 rode peper gehakt
koriander gehakt

bereiding: rasp de ramanas en de koolrabi grof op een grove rasp. Kloppen sausje van limoensap, vissaus en palmsuiker en erdoor scheppen. Garneer met de koriander en gehakte rode peper.

Voor de Gamba’s;
500 gram Gamba’s
3 tenen knoflook gehakt
1/2 Gehakte rode peper
Kokosolie

Ontdooi de gamba’s onder stromend water en ontdoe ze van hun jasjes, haal de darmpjes eruit, ook aan de buikzijde zit een zwart draadje. Verhit de kokosolie en bak samen met de rode peper en knoflook op hoog vuur twee minuten. Haal uit de wok en zet weg.

voor de miehoen 4 pers;250 gr miehoen
Kokosolie
1 preitje
1 rode, oranje en gele paprika’s in repen
1/2 bosje groene asperges in stukken gesneden en ontdaan van houterige uiteinden.
1/2 rode Spaanse peper gehakt
1 teen knoflook gehakt
bosje koriander
vissaus Toko
limoensap
lepel palmsuiker of bruine basterdsuiker

bereiding: Kook vast water voor de mihoen. Verhit de kokosolie in de wok en bak er de groenten in samen met de gehakte knoflook en Spaanse peper.
Voeg er vissaus, limoensap en palmsuiker (honing of bruine suiker) naar smaak aan toe.
Kook de miehoen ongeveer in 2 minuten beetgaar en giet af, spoel koud en knip in vergiet in kleinere stukken. Voeg de gamba’s bij de groenten en warm nog even door. Verdeel de miehoen over vier borden en schep er de groenten over met de gamba’s.
Serveer met de ramanas/ koolrabisalade

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.