Panna-cotta van witte chocolade en een topping van oranje paprika, lemoncurd en sinaasappellikeur

Wat is het dan leuk om een lekker dessert te serveren zoals deze panna-cotta van witte chocolade met een frisse topping met oa oranje paprika en krokantje van filodeeg met honing en poedersuiker

Voor de topping:

Lemoncurdsiroop
1 oranje paprika
100 g lemoncurd
40 ml sinaasappellikeur

voor de witte chocolade panna cotta:
250 ml volle melk
250 ml slagroom
25 g suiker
1 vanillepeul
1 citroen
6 g gelatine (4 kleine blaadjes van 1,6 gram
150 g witte chocolade

voor de filo-krokantjes
2 vellen filodeeg
4 el honing
1 tl kaneelpoeder
2 tl poedersuiker

’s Middags voorbereiden
Oranje paprika voor de lemoncurd
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en pof in 45 minuten gaar. Laat afkoelen in de folie. Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Witte chocolade panna cotta
Schenk de melk en de helft van de room in een pan en voeg de suiker toe. Halveer de vanillepeul, schraap het merg er uit en voeg het merg toe aan de melk. Rasp er de helft van de citroenschil bij en breng aan de kook. Laat de gelatine weken in een kommetje koud water, knijp goed uit, en voeg het bij het melk-roommengsel. Zet het vuur onder het melk-roommengsel uit en los de gelatine er al roerend 1 minuut in op. Laat daarna 5 minuten afkoelen. Snijd intussen de witte chocolade zeer fijn. Klop de andere helft van de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Doe de witte chocolade bij het warme melk-roommengsel en roer goed door zodat alle chocolade goed oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm. Spatel de geklopte slagroom erdoor. Schep in glazen coupes of wijnglazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Filokrokant
Verwarm de oven voor op 195 °C. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de honing tot het vloeibaar is. Strijk de vellen filodeeg aan beide kanten zeer dun in met de warme honing en bestuif met kaneelpoeder. Bak in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant.

Lemoncurdsiroop vervolg
Roer de lemoncurd en sinaasappellikeur door elkaar en roer er 1 eetlepel citroensap door. Meng de paprika erdoor.
’s Avonds afmaken
Opmaak bord
Lepel de lemoncurd-paprika op de panna cotta in het glas. Breek het krokante fillodeeg in lange schotsen, stuif er poedersuiker over en steek in de panna cotta.

Filo-krokantje voor erbij:
Verwarm de oven voor op 195 °C. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de honing tot het vloeibaar is. Strijk de vellen filodeeg aan beide kanten zeer dun in met de warme honing en bestuif met kaneelpoeder. Bak in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.